מצרכים:
לבצק הפסטה (1500 גרם)
1000 גרם קמח
500 גרם ביצים
5 גרם מלח
20 גרם שמן זית

למלית

500 גרם דלעת צלויה
30 גרםשום כתוש
100 גרם בצל קצוץ
30 גרם בזיליקום
30 גרם עירית80 גרם פרמזן מגורר

להרכבת המנה (מנה אחת, להכפיל כמויות לפי מספםר אנשים)

100 גרם רוטב עגבניות בסיסי
20 גרם רוטב שום בסיסי
20 גרם חלב
מלח ופלפל
עלה מרווה
שן שום שבורה
עלי בזיליקום או עירית קצוצה


הכנה
בצק הפסטה
מעבדים במיקסר את כל המרכיבים לבצד אחיד ושומרים במקרר
מרדדים במכונת הפסטה לבצק דק וקורצים עיגולים דקים בקוטר 10 ס״מ

הכנת המלית

חותכים את הדלעת לקוביות קטנות. מחממים שמן זית בסיר, מטגנים על א קטנה את הדלעת ואת הבצל עד שהם רכים לחלוטין. מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים מספר שניות.
מוסיפים את העשבים ואת הגבינה ומתקנים תיבול עם פלפל לבן ומלח דק. שומרים ומצננים

ממלאים את בצק הפסטה במעט מלית ויוצרים טורטליני



שומרים נא בהקפאה על מגש בפריסה שטוחה.
לפני הגשה לכם או לאורחים, מבשלים את הטורטליני. ומצננים במי קרח, מסנננים ושומרים עם מעט שמן זית.

להכנה והרכבת המנה להגשה
מחממים את רוטב השום ומוסיפים לו חלב קר
מקציפים וממתינים מעט
מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים לו השום ואת עלי המרווה
מחממים במחבת את הרביולי לכדקה אחת, מוסיפים כחצי כוס מים ומניחים להם להתאדות לחלוטין
מחממים בינתיים את רוטב העגבניות במיקרוגל עד שהוא חם ומניחים בצלחת הגשה
מניחים מעל הרוטב את הטורטליני מפזרים מעליו את קצף השום ואז את העירית הקצוצה ו/או הבזיליקום.
מפזרים מעט שמן זית ומגישים

בתיאבון